KANTARELLPASTA
Att få laga mat med något som man själv har plockat ute i naturen är svårslaget. Det smakar genast lite godare då! Här ska ni få ett riktigt gott recept på en kantarellpasta vi gjorde i torsdagskväll. Pasta med kantareller & Oxfilé.(Jag har inga mått utan vi gick helt på känsla när vi lagade denna rätt)- Kantareller- Oxfilé - Färsk pasta- Vitlök- Chili- Grädde- Mascarpone- scharlottenlök - Oxfond- ParmesanostRensa och förväll kantarellerna ett par minuter. Spara det vattnet till att koka pastan i, det är så mycket smak av kantarellerna som sätter sig där i och det blev supergott att få extra smak på pastan. Smörstek kantarellerna i myyyycket smör och tillsätt vitlök, chili och Scharlottenlök. Skiva upp oxfilén i mindre bitar och stek den i en egen stekpanna. Häll på lite grädde först på svampen och låt koka ihop. (Där lade vi undan lite svamp och lade på mackan) Häll på mer grädde, mascarpone och oxfond och häll över köttet, låt koka ihop. Koka pastan, vi valde färsk pasta denna gång och det passade så bra ihop. Tillsätt sist lite riven parmesan i såsen så den blir extra krämig. Blanda i pastan och servera!