Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

LCHF Keto Gnocchi,smulpaj+vaniljsås

Ikväll hjälptes jag och Marion åt att laga middag,oh my-tänk att jag har en dotter som är så stor att hon kan hjälpa till i köket! En av mina absoluta favoriträtter är min svärmors Kopytka,riktig comfort food,som inte är det nyttigaste som har placerats på ett bord. Givetvis tog jag detta som en utmaning,och resultatet av min Low Carb-version blev utmärkt!!Lchf-pajer och jag har inte riktigt kommit överens tidigare. En smulpaj vill man ju gärna ska vara just smulig,och så har ju inte varit fallet vid tidigare försök:( men nu hörni,nu satt den! VÄRLDENS godaste smulpaj Lchf-stycke coming up!!POLSK KOPYTKA 2port(eller gnocchi med vitlök och bacon,om det känns bättre)250g riven mozzarella (färdigriven på påse,finns kanonbra på Lidl)3 äggulor2 vitlöksklyftorSmör och olivolja1 stor röd lök3 paket baconPersilja1. Lägg mozzarellan och pressad vitlök i en plastbunke som du placerar i micron. Smält osten på högsta effekt i ca 1,5 min.2. Tillsätt en äggula i taget och bearbeta smeten hela tiden. Tillslut kommer du ha en fast deg.3. Dela degen i fyra bollar och ställ i kylskåpet i 15 min.4. Rulla ut varje boll till långa korvar,dela dom sedan i ca 1cm långa bitar.5. Koka gnocchin i en kastrull med lättsaltat vatten,ca 2-3 min. 6. Bryn gnocchin i en stekpanna med hälften smör hälften olja,tills de har blivit bruna och knapriga.7. Skär löken i små bitar,karamellisera den i en större stekpanna.8. Skär bacon i små bitar,lägg i dom i pannan med lök och knaperstek.9. När lök och bacon är färdig så häller du i gnocchin i samma panna,klipp över persilja och vänd runt allt. Ha eventuellt på lite mer olivolja.Den här maträtten ska drypa fett!SMULPAJ MED VALFRIA BÄR+VANILJSÅS2 paket med bär (dom små,tippar på att dom är på ca 250-300g/st?)Vi valde sommarbär och blåbär.1 ägg1 msk limejuice2 dl mandelmjöl0,5 dl kokosmjöl1,5-2dl sockersersättning (sukrin etc)1/4 tsk xhantan gum eller 1,5 msk pofiber.6 msk smör1. Häll bären i en smörad pajform.2. Sprinkla över limejuice och xhantan gum/pofiber.3. Rör samman mjöler,sötningsmedel och ägg tills du har en fast deg.4. Smula degen över bären.5. Ringla över smält smör6. Grädda i mitten av igen på 175 grader i 25 min.VANILJSÅS2 dl vispgrädde 2 äggulor0,5 msk vaniljpulver (bourbon)3 msk sötningsmedel 1. Vispa grädden halvfluffig.2. Vänd ner en äggula i taget och vispa in i grädden.3. Tillsätt vaniljpulver och sötning.4. Ställ i kylskåp ca 10min före servering!T

Föregående inlägg

Magsjuka

Nästa inlägg

Regnet det bara öser ner

Till bloggens startsida

nobodyjustus