ROTFRUKTER MED GRÖNKÅL OCH HUMMUS.

    Sedan jag började äta mer vegetariskt har jag introducerat fler och fler kolhydrater i min kost. Jag har i många år ätit kolhydratsfattig kost men känner redan efter bara några veckor att min kropp reagerar positivt. Mer energi och mindre småätande under dagen. Skulle fortfarande alltid kunna äta vit pasta eller vitt bröd, någon måtta får det vara ;) Men rotfrukter , fullkorn- eller bönpasta, bulgor osv är mer än välkommet. Idag körde jag en kylskåpsrensning och gjorde alla rotfrukter vi hade hemma i ugn. Det blev potatis, sötpotatis, morot och rödbetor kryddat med rosmarin och vitlök. Till det gjorde jag hummus och stekte grönkål. Så gott!      Recept för hummus. Perfekt som sidedish, sås, dip osv.   1 burk kikärtor1 vitlök1 msk olivolja2 msk tahini (jag hade ingen hemma så tog en msk sesamfrö och lite extra olja)Citronsaft från 1/2 citronSalt & peppar   I med allt i en matberedare och mixa till du får en slät kräm. Så gott och nyttigt!