RECEPT: BROWNIES UTAN MJÖL, SMÖR OCH VITT SOCKER.
Igår bjöd jag på brownie till dessert, och inte vilken brownie som helst. Hemliga ingrediensen i den här "nyttiga" brownien är nämligen svarta bönor. Har hört talas om det flera gånger förut men aldrig testat att baka dem själv. Använde mig av detta receptet men hade de bara inne i ugnen 18 minuter. De blev faktiskt väldigt goda och betydligt mer hälsosamma än vanliga brownies. Servera med kokosgrädde eller vaniljglass och färska bär. En form brownies1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)3 ägg2 1/2 msk kokosolja eller olivolja2 msk chiafrön1 dl kakao1 krm salt1 tsk vaniljpulver1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker150 g mörk choklad (60 %)Smörj en form, ca 26 x 20 cm. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter (inte 30-35 som det står i receptet!) Kakan ska inte vara torr. Låt svalna och njut.