BLOMKÅLSPIZZA - LCHF OCH GLUTENFRI.

  Idag testade jag att göra blomkålspizza efter att ha sett receptet och varit sugen att testa i flera månader. Glutenfritt, kolhydratsfattigt och fullproppad med grönsaker. Supergott och tänk vilken supergrej, att lura i ungarna grönsaker med pizza! Jag äter ju inte mjölkprodukter men bestämde mig för att ta en "cheat-day" och ösa på med ost. Ska testa med soya-ost nästa gång men hittade ingen i butiken idag.       Detta var första försöker men inte sista. Det blev sjukt gott men botten blev tyvärr inte i närheten av krispig, mer lasange-aktig. Vet inte om smeten var för blöt, om den förgräddades för kort eller om den helt enkelt ska vara sån. Ska testa mig fram, kanske tillsätta någon form av mjöl, bovete eller majsmjöl nästa gång för en fastare konsistens. Har ni tips?       Här kommer iallafall receptet för två personer.   Botten:Ett rått blomkålshuvud100 gram ost (jag hade en stor matsked laktosfri philadelphia och ca 1 dl riven mozarella)1 äggsalt och peppar   Tomatsås:En burk krossade tomaterEn msk tomatpuréBasilikaSaltTvå vitlöksklyftor   Mixa blomkålen till ett fint pulver. Tillsätt ett ägg, osten och kryddorna och bred ut på en plåt på ett bakplåtspapper. Förgrädda i ugnen i 10-15 min tills bottnen är gyllenbrun. Jag hade inne min i 12 min men skulle nog tagit ett par minuter mer. Koka upp tomatsåsen (ju längre desto bättre) och bre på bottnen. Toppa sedan med valfri topping. Vi hade parmaskinka och fetaost. In i ugnen i ca 8-10 minuter och toppa sedan med ruccola, basilika eller liknande.