Biskvier med smak av likör 43
Häromdagen bakade jag biskvier för första gången. Så här gick jag till väga :)Bottnarn200 gram mandelmassan1 dl strösockern2 st äggvitornnSmörkrämn100 gram smörn1 1/2 dl florsockern1 st äggulan2 msk likör 43. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten ugnen i ca 10 minuter. Ta loss kakorna från bakplåtspappret när de svalnat och lägg dem på bakgaller för att kallna. Vispa samman mjukt smör, florsocker,ägggula och punsch alt likören till en smörkräm.Bred en klick av smörkrämmen på undersidan av kakorna och forma till en topp. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen stelnar.Bryt chokladen i bitar och lägg i en tekopp eller liten skål. Smält i mikron ca 1 1/2 - 2 minuter.Doppa kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks över. Låt stå svalt därefter. Och så här blev resultatet :Dnnn