OST, CHARKISAR & VIN
I lördags hade jag över några vänner på ost & vin kväll. Riktigt lyckat och mysigt blev det. Eftersom att Emilia jobbar i charken är hon expert på ostar och charkuterier, vilket resulterade i några nya favoriter. Fick bland annat prova osten Brillat Savarin, vilket var en otroligt krämig och gräddig ost. Fantastiskt god på ett kex med lite rödvin eller bubbel till. Vi provad även Buffel taleggio, Manchego & Primadonna. Kan rekommendera alla om du inte redan provat dessa. Till detta hade vi jordgubbar, vindruvor, melon, nötter, chips, marmelad, popcorn samt en helt del charkuterier. Även där fick jag en ny favorit, San Daniele, vilket är en typ av prosciutto fast lite fylligare och sötare i smaken. Dessutom otroligt mör, och lättuggad. Utöver San Daniele provade vi Cecina de leon, Finocchiona, Fransk lantsalami & Gran serrano. Alla lika goda, på sitt egna unika sätt. Till detta drack vi Gnarly Head, vilket är en vit Viognier, Raccolto Appassimento, Boulard Cidre de Normandie, vilket är en torr cider med tydlig äppelkaraktär. Sedan avslutade vi det hela med Red Port & choklad.