Nyttiga fluffiga plättar med sylt och grädde
Hej! Det är få saker jag älskar så mycket som pannkakor, har ända sen jag varit liten alltid haft pannkakstårta när jag fyller år och mina bland mina bästa barndomsminnen så ligger att få komma till farmor och äta pannkakor väldigt högt upp på listan. De innehöll ofantliga mängder med smör, serverades med sylt, grädde och ännu mer socker på det. Även om det är supergott så blir det väldigt väldigt mycket kalorier och det krävs en heldag på löpbandet för att bränna av allt det. Därför älskar jag bananpannkakor( eller plättar i detta fall) för att det är en så mycket nyttigare version jämför med vanliga pannkakor. Jag äter bananpannkakor minst en gång i veckan och lite längre ner kan du hitta recept på det också, men nu har jag hittade det hemliga tricket till att få dem super fluffiga, nämligen att ha i lite kokosmjöl. Jag har alltid bakpulver i och därför brukar pannkakorna resa sig lite i stekpannan men sen sjunker de ihop igen. Men denna gång blev de bättre än någonsin, de reste sig mycket och blev superfluffiga. Jag ville lyxa till det lite eftersom det ändå är fredag och jag cravade verkligen pannkakstårta. Resultatet blev att jag serverade mina pannkakor med icas hallonsylt utan tillsatt socker som bara har 2,5g socker per 100g och milda visp 20%. Detta är inget jag skulle äta varje dag då milda visp innehåller mycket tillsatser men försöker man tänka på kalorierna så ger milda visp betydligt mycket mindre kalorier än riktigt vispgrädde och det smakar precis som vanlig grädde. Så även om det här för mig känns väldigt onyttigt så är det mindre än 400 kalorier för denna bamse portion med plättar, sylt och grädde.Jag har alltid lite vaniljextrakt och stevia i mina pannkakor för jag gillar när de är lite sötare. Recept: 1 banan 1 ägg 150 g äggvita 15 g kokosmjöl 1 tsk bakpulver 1 skvätt vaniljextrakt 2 tsk stevia 80 g Ica hallonsylt utan tillsatt socker 35 g Milda visp 20% 1. Mosa bananen i en skål och blanda i ägget, äggvitan, bakpulvret, kokosmjölet, vaniljextraktet och stevian. Blanda tills ala mjölklumpar är borta.2. Stek på medelvärme i lite kokosolja. Det behövs knappt något stekfett alls så jag använder bara ytterst lite kokosolja när jag steker. Jag använde en vanlig stekpanna och klickade ut små plättar men du kan med fördel använda en plättlagg.3. Vispa grädden tills den är fast. Man kan om man vill tillsätta lite stevia om man gillar när grädden är lite sötare. 35 gram kan låta väldigt lite men grädde expanderar väldigt mycket när man vispar den. Som ni ser på bilderna så blir det en rejäl klick som räcker perfekt till alla plättar.4. Servera dem nygräddade plättarna med sylten och grädden och njut!