Halstrad lax med sesamfrön
Igår blev det en god bowl med halstrad lax, vitkål, morötter, gurka och rödbetor. Älskar kombinationen med mjuka och krispiga grönsaker tillsammans med den lite sotiga smaken på laxen. Du behöver: 100 g lax (viktigt att du använder lax av bra kvalité som varit fryst innan eller salma lax) 1 msk sesamfrön 200 g vitkål 70 g morötter 100 g gurka 100 g färdigkokta rödbetor (eller koka själv) japansk soja sesamolja chili koriander vitlök 1. Strimla vitkålen och stek den snabbt i lite soja och vatten tills den mjuknar. 2. Strimla resten av grönsakerna eller skär i kuber. 3. Gör en dippsås med 1 msk soja, en skvätt sesamolja, lite koriander, chili och vitlök. 4. Rulla laxbiten i sesamfrön så den är helt täckt, stek i en torr rykande het panna. det behövs bara 20-30 sekunder på varje sida. Laxen ska bara få snabb yta eftersom den ska vara rå inuti. Jag brände även lite med en brännare på laxen sen för att få en ännu rökigare smak men det är valfritt. 5. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp allt i en skål. Toppa med sesamfrön och gärna färska örter och nötter om man vill.