Mat

Detta inlägg går i matens tecken. Skulle precis njuta av ett äpple.. trodde jag. Den smakade lika mycket gift som när man sprutar parfym i munnen, även fast jag lät bli att äta skalet... Blir man då sugen på att äta ekologiskt när man kommer hem? Eh JAA!   I övrigt har jag ätit förvånansvärt mycket kinesisk mat idag. Det började redan med lunchen jag lagade själv. Av någon anledning så påverkas min egna matlagning av att jag befinner mig i Kina. Eller ja, på ett sätt är det ju inte så konstigt med tanke på att många råvaror vi använder i vår matlagning dagligen i Sverige knappt verkar existera här. Men ändå, jag typ vill använda chili i maten. Helst färsk. Och svamp. Lite bönor kanske. Äter gärna ris med soya. Sen när, NÄR äter jag ens ris mer än i sushi?    Lunchen bestod i vilket fall av en korsning mellan kinesisk mat (det jag kan äta alltså) och svensk. Stekt potatis med en liten röra av vitkål, bönor, chili, vitlök.. hade gärna tagit lite svamp också men den tog slut igår.      Middagen tillbringades med ett gäng på säkert 20+ på en Sichuan restaurang. Helt ok för att vara kinesisk mat (smakade på grodlår bland annat) men mätt blir jag aldrig riktigt. Man äter väldigt små portioner och sällan något ris. Man känner ingen hunger men heller inte att man är mätt, i alla fall inte jag. Kan vara det som gjort att Gustav gått ner 10 kg sedan vi var på Boracay(?!). Han blir serverad kinesisk mat till lunch varje dag. Kanske vore en ny diet att prova för de som behöver? Jag har istället gått upp 1,5 kg de senaste veckorna, men jag kan erkänna att det är muskler. Sakta men säkert går det framåt på gymmet!   För övrigt, den gröna drinken på bilden kanske ser förskräckligt äcklig ut. Men det ska jag tala om för er att det är den inte! Folk missbrukar denna drink. Ett par stycken som anlände till restaurangen en timme innan oss och hade redan druckit fem drinkar var, varav fyra av dem slank ner första halvtimman innan de insåg att de måste lugna ner sig.