Business week

Den senaste veckan har varit hektisk då Shanghai-kontoret har haft besök från Kumla. Många möten och besök hos kunder inklusive middagar man helst låter bli...Igår bjöds vi på nog den mest påfrestande middagen någonsin för min del. All mat smakade fruktansvärt och artig som man ska vara måste man smaka, helst på allt. Detta var dessutom hos en potentiell kund vilket gjorde situationen ännu mer pressad. Då denna fabrik låg i Kinas vindistrikt bjöds det på både en och två flaskor med lokalt vin. Sen förklarade jag för min svenska kollega om vikten av att dricka mest och att det är middagarna som betyder mest för relationerna, vilket resulterade i en tredje flaska. Hoppas att affärerna går vägen nu..Penglai är också en av toppstäderna dit kineserna åker för semester men vintertid är det totalt dött i denna lilla "by" på 200 000 invånare.Hotellet var konstigt nog förvånansvärt bra och bjöd till och med på ett gosedjur som jag tog med hem till Malin.Vi hittade en lokal kantonesisk restaurang som också hade förvånansvärt bra mat. Bäst var helt klart currykyckling i ett urgröpt bröd. Beställde även in lite manet för att testa något nytt, inget att rekommendera direkt.Nu är vi på väg till ytterligare ett företag men denna gång närmare Shanghai. Håller som vanligt tummarna för att slippa bli tvungna att äta deras mat!