Mini Maränger
I skrivande stund så står två plåtar mini maränger i olika former inne i ugnen och segar till sig. Maränger är något som jag har lite hat-kärlek till. Gör ofta maränger på jobbet, men jag klarar verkligen inte av ljudet och känslan när dem gnisslar mot varandra. Jag ryser i hela kroppen. Medans vanliga köpemaränger kan jag gnugga mot varandra hur mycket som helst och inte reagera alls på. Men jag testar just nu för första gången att göra maränger på enbart äggvita och floursocker och ska se om det blir någon skillnad. På jobbet gör vi alltid med äggvita, citronsaft, strösocker & floursocker. Som om ca 20 min är första plåten klar och då blir det upp till bevis. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha just dessa maränger till, jag bara leker lite i köket medan brödet står på jäsning, och maränger är ju alltid gott att ha hemma. Håller som sagt också på och bakar lite bröd, men recept på det kommer om bara någon stund. Här är i alla fall receptet på den marängen jag har i ugnen just nu. Återkommer om domen när brödreceptet kommer. Enjoy! Maränger 4st äggvitor 1,5dl floursocker Vispa upp äggen till hårt skumm och vispa sedan ner floursockret. Lägg över marängen i en spritspåse och låt fantasin flöda. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan i 100oC i ca 1-2 timmar beroende på storleken på dina maränger. Såhär såg mina maränger ut innan dem åkte in i ugnen Jag använde mig av den mittersta tyllen. Köpte den igår på Coop Forum. Dem hade ett Mackaron-kit med 6st tyllar, en spritspåse & en bok med 30st recept & 15 tips på hur man lyckas med Mackroner, denna kommer användas flitigt framöver. Kalaset gick bara på 89kr så jag tycker det va riktigt väl investerade pengar. Marängerna blev perfekta. Dem bara smälter i munnen =)