Vinbärskaka med knäckigt havretäcke
Nu är vinbären mogna på buskarna i trädgården och jag passade på att använda upp lite av förra årets skörd till denna kaka. En sorts ljus sockerkaksbotten, syrliga svarta och röda vinbär samt ett täcke av karamelligt havretäcke. Det blir som en blandning mellan mjuk kaka och paj! Sött, syrligt, mjukt och knäckigt! Mmmm!Till en stor braspannaSockerkakan:8 dl strösocker6 ägg8½ dl vetemjöl3 tsk bakpulverVispa ihop ägg och socker.Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.Häll smeten på en bakplåtsklädd eller smörad långpanna (30x40 cm).Strö på vinbären.Havretäcke:350 gram smör6 dl havregryn4 dl strösocker2 tsk vaniljsockerSmält smöret och rör i övriga ingredienser.Fördela havresmeten jämt över vinbären.Grädda i 175 grader ca 40-50 minuter. (Gräddningstiden kan variera så känna gärna på kakan med en sticka så att den inte är kladdig)