Småfranska

Här har vi ett recept på enkla smörgåsbullar som är väldigt goda att bjuda på nybakta. De innehåller rapsolja vilket gör dem mjölk -och laktosfria!Receptet räcker till ca 30 stycken små bullar. Jag gjorde dem lite större och fick därmed inte ut lika många.50 gram jäst2 tsk salt5 dl fingervarmt vatten1 dl rapsoljaca 13 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och häll i saltet.Koka upp vatten.Blanda det uppkokta vattnet med kallt vatten så att det blir fingervarmt och häll över jästen.Rör så att jästen löser sig.Häll därefter i rapsoljan och till sist mjölet - häll i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidigt deg.Forma bullar, lägg på en plåt och grädda i 225 grader ca 12 minuter. Pensla gärna på lite vatten och strö över vallmo -eller sesamfrön. Att strö på lite frön på bullar tycker jag blir lite extra gott och lyxigt.