Risgrynsgrötspaj med saffran ♥
Med denna paj, med risgrynsgröt i, dansar vi ut julen. Den innehåller julens överblivna risgrynsgröt, saffran och de sista frysta pepparkakorna. Jag la även i lite annat som russin och saft från clementin. Recept till en pajform Pajform: 3 dl vetemjöl 1½ msk strösocker 125 g smör Fyllning: 75 g smör 2 ägg ½ dl strösocker 500 g risgrynsgröt (1 förpackning köpt) saft från en stor clementin eller 2 små ½ pkt safran ca 1 dl russin ett antal pepparkakor Arbeta ihop ingredienserna till pajformen. Tryck ut i en pajform och nagga lite grann. Förgrädda i 200 grader ca 10 min. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner gröten och det smälta smöret. Pressa clementinen och häll i saften. Rör i ett halvt packet saffran. Strö russinen över det förgräddade pajskalet. Häll i fyllningen och grädda i 200 grader ca 40 min. Krossa pepparkakorna och strö över den färdiggräddade pajen. Den här kakan hade inte jättemycket smak av clementin så, om just så önskas, ha gärna i lite mer.