Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Risgrynsgrötspaj med saffran ♥

  Med denna paj, med risgrynsgröt i, dansar vi ut julen. Den innehåller julens överblivna risgrynsgröt, saffran och de sista frysta pepparkakorna. Jag la även i lite annat som russin och saft från clementin.   Recept till en pajform   Pajform: 3 dl vetemjöl 1½ msk strösocker 125 g smör   Fyllning: 75 g smör 2 ägg ½ dl strösocker 500 g risgrynsgröt (1 förpackning köpt) saft från en stor clementin eller 2 små ½ pkt safran ca 1 dl russin   ett antal pepparkakor   Arbeta ihop ingredienserna till pajformen. Tryck ut i en pajform och nagga lite grann. Förgrädda i 200 grader ca 10 min.   Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner gröten och det smälta smöret. Pressa clementinen och häll i saften. Rör i ett halvt packet saffran. Strö russinen över det förgräddade pajskalet. Häll i fyllningen och grädda i 200 grader ca 40 min. Krossa pepparkakorna och strö över den färdiggräddade pajen.       Den här kakan hade inte jättemycket smak av clementin så, om just så önskas, ha gärna i lite mer.    

Föregående inlägg

Taco Korv stroganoff

Nästa inlägg

Rabarberpaj med riven vit choklad ♥

Till bloggens startsida

Minkokbok