Päronkaka toppad med mjölkchoklad
Med hösten kommer päron i massor på träden. Med dessa päron kommer en längtan av att baka så i helgen gjorde jag den här goda kakan. Saftig mjuk kaka med päron - toppad med hackad mjölkchoklad.Här kommer receptet till en sats. Vill du baka i en långpanna, så att det räcker till många, behövs 2½-3 satser. 3 ägg3 dl strösocker100 gram smör1½ dl mjölk4½ dl vetemjöl2½ tsk bakpulver Päron (så mycket som du vill ha)ca 100 gram hackad choklad Vispa ägg och socker poröst.Smält 100 gram smör i en kastrull och häll i mjölken. Låt koka upp och häll det sedan kokande över äggvispet.Blanda vetemjölet och bakpulvret och sila ner i smeten.Häll i en form. Skiva päronen i tunna skivor och stoppa dem tätt i smeten.Grädda i nedre delen av ungen i 200 grader i ca 40 min. När det är ca 5 minuter kvar på gräddningstiden, strö på den hackade chokladen. Börjar kakan bli mörk innan den är färdiggräddad kan man lägga på ett bakplåtspapper eller ugnsfolie på kakan. Härligt saftig sockerkaka, mjuka goda päronbitar och mjölkchoklad som smälter i munnen. Perfekt kombination att bjuda på nu i höst!