Oopsies - nyttiga molnbröd
Det jag oftast bakar just nu är oopsies. Fluffiga molnbröd som till största del bara består av ägg och Philadelphia. Inget vetemjöl och knappast några kolhydrater och trots det kan jag tycka att de påminner om vanligt ljust bröd. Tidigare har jag gjort dem utan topping men med riven ost och pizzakrydda togs de till en ny nivå! Ca 18 stycken (beroende på storlek) 6 ägg 200 gram philadelphiaost 1 krm äppelcidervinäger 1½ krm salt 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver Ev. Riven ost och pizzakrydda Separera gulor och vitor.Vispa vitor, vinäger och salt till ett fast skum.Vispa gulor och färskost så att det blir slätt.Blanda fiberhusk och bakpulver och vispa i den gula smeten.Vänd ner i äggvite-skummet och rör försiktigt. Klick ut smeten på ett bakplåtspapper och strö eventuellt på riven ost och pizzakrydda.Grädda i 150 grader ca 15 minuter. Ät som de är eller med smör och pålägg