Nyårstårta ♥
På nyårsafton bjöd jag på en jättegod tårta som jag blev jättenöjd med både utseendemässigt och i smakväg. Den består av en sockerkaksbotten,fyllningarna kokosmousse och chokladkräm. Spacklad med grädde och dekorerad med bl. annat mandelmassa och minimarshmallows. Jag har länge tyckt att de har varit lite knepigt att få till en fin och luftig tårtbotten. Denna gången följde jag ett recept och en steg för steg beskrivning som jag hittade på www.femme.se/bakverkochfikastunder och blev jättenöjd med resultatet! Recept tårtbotten 4 ägg (rumsvarma) 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver Vispa ägg och socker riktigt pösigt (jag använde köksmaskin). Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggvispet. Häll i smeten i en form (24cm i diametern) Grädda ca 35 min i 175 grader i nedre delen av ugnen. Efter att den gräddats lät jag den svalna och frös sedan ner den. Innan den tinat riktigt skar jag den i tre delar och la på fyllningarna. Så här satt jag bakplåtspapper i formen. Kokosmousse Denna fyllning var verkligen jättegod, särskilt eftersom jag älskar kokos. Jag snålade lite på moussen när jag fyllde tårtan eftersom jag inte var riktigt säker på hur en del småsyskon skulle ta upptäckten att det var kokos i. Det klagades dock inte alls utan den blev väldigt uppskattat! Recept: 2 dl créme fraich 1 dl strösocker 2 dl kokos 2 dl vispgrädde Vispa créme fraich och socker tills det tjocknar (det tar ett tag). Rör ner kokosflingorna och låt stå i kylskåp några timmar eller över natten. Vispa grädde och rör ner i kokosblandningen. Bred ut på tårtbottnen. Enkel chokladkräm Supergod och enkel tårtfyllning som går snabbt att slänga ihop. Räcker till ett lager. 1 dl strösocker ½ dl kakao 2 dl vispgrädde Rör ihop ingredienserna och låt stå i kylen ca 30 min. Vispa upp och bred ut på ett lager av tårtbottnen. Jag gjorde chokladdekorationer genom att smälta choklad och ringlade sedan det över bakplåtspapper med en gaffel. Den behöver sedan stå kallt och sedan kan man bryta loss bitar till tårtan.