Mjölkfri Tigerkaka

Ifall du har svårt att bestämma dig för att antingen baka en chokladkaka eller sockerkaka kan du alltid baka en tigerkaka! Den här kakan bakade jag på rapsolja istället för smör och vatten istället för mjölk. På så sätt blev den helt laktos -och mjölkfri!Recept till en långsmal form som rymmer 1,5 liter:3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl1½ tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 dl uppkokt vatten1 dl rapsolja2 msk kakaoVispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten.Koka upp vatten och rör ner det tillsammans med rapsoljan.Häll över ca hälften av smeten i en annan bunke.Tillsätt kakaon i den ena bunken. Häll i och varva smeterna i en långsmal form som rymmer 1,5 liter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Fikabordet Kvällsdopp