Ljusa rutor med choklad och kokosglasyr
Jag tänkte baka och bjuda på Silviakaka men på grund av min längtan till att hitta nya smakkombinationer att testa ville jag göra något mer än denna relativt vanliga kaka. Denna längtan, tillsammans med förkärleken till kombon kokos och choklad, resulterade i en uppdaterad Silviakaka - nu med mer kokos och även choklad!Det här receptet räcker till en långpanna med måtten 30cm x 40cm. Jag fick ut ca 35 bitar. Antalet bitarna beror dock på storleken. Kaka 6 ägg 4½ dl strösocker 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 dl uppkokt vatten ca 200 gram choklad, riven Kokosglasyr 300 gram smör 3 dl strösocker 3 äggulor 2½ tsk vaniljsocker ca 2 dl kokosflingorVispa ägg och socker fluffigt.Rör ihop mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten tillsammans med det uppkokta vattnet.Häll smeten i en långpanna (30x40) och riv chokladen över smeten.Grädda ca 20 minuter och låt svalna.Glasyr: Koka upp smör tillsammans med socker.Ta bort från värmen och rör i resten av ingredienserna. Bred krämen på kakan och låt stelna något.Strö gärna på lite extra kokos över kakan (dock inte direkt på den varma mjuka krämen. Det resulterar i att kokosen bara sjunker ner. Vänta istället tills att krämen blivit fastare och stelnat litegrann. Då jag tyckte att jag rivit för lite choklad på kakan innan gräddning rev jag ännu mer på den varma kakan precis efter. Jag la alltså på ungefär hälften innan och hälften efter vilket blev mycket bra.Om man skulle ha glömt att riva på choklad innan gräddning blir problemet löst genom att man gör det direkt efter istället.