Kolasåskladdkaka med marängtäcke ♥

  Den här kladdkakan har jag kombinerat ihop själv och den blev en fullträff på första försöket.   Helt Magiskt, fantastiskt god, krämig chokladkaka med marängtäcke ovanpå. Också med en touch av nötter och russin.   Den här kladdkakan är god. Alldeles för god faktiskt. Godast blir den ifall den har fått kallna och stelna helt i kylskåp (och allra godast dagen efter).   Recept 200 gram smör 200 gram nöt och russin choklad eller mandel och russin choklad (jag använder ett billigt nöt-och russinchoklad från Netto) 4 ägg 3 dl strösocker ½ dl mjöl   Maräng 3 äggvitor 1 dl socker   Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen. Vispa i äggen och sockret. Sikta ner mjölet och häll smeten i en form   Vispa äggvitorna till marängen styvt och häll i sockret. Spritsa på kladdkakesmeten och sätt in i ugnen när den står på 100 grader och låt den bli 175. Grädda tills att marängen fått färg men inte blivit för brun.          Inuti kladdkakan blir det som krämig kolasås. Fantastiskt gott!     Bara åtta dagar kvar till chokladfestivalen i Stockholm där jag, som finalist, ska baka min kladdkaka med popcorn, cashewnötter och kolasås! Jag längtar!