Knäckig vinbärspaj
Innan fåglarna hinner ta alla vinbär på busken tänkte jag tipsa om en god paj gjord på just mogna syrliga vinbär. Den här pajen bjöd jag på i helgen. Den består av svarta och röda vinbär med ett knäckigt täcke. Lika god nybakad och varm, som kall dagen efter!Svarta och/eller röda vinbär som täcker bottnen på en formca 1 msk potatismjöl att strö över150 gram smör3 dl vetemjöl½ tsk bakpulver4 dl havregryn2 dl strösocker1 krm salt1 tsk vaniljsocker3/4dl ljus sirapSmält smöret.Blanda mjöl, bakpulver, havregryn, salt, strösocker och vaniljsocker.Häll i sirapen och det smälta smöret och arbeta ihop till en pajdeg.Fördela bären i bottnen på en pajform och strö lite potatismjöl över.Lägg därefter pajdegen över bären.Grädda i 175 grader ca 30 minuter.