Kladdkaka med glasyr ♥
Jättegod chokladtårta som går snabbt och enkelt att göra. Den är dessutom laktosfri eftersom både kakan och glasyren innehåller olja. Av denna satsen gjorde jag en tårta och 6 stycken muffins men man kan ju lika gärna använda all smet till tårtan. Recept: 4 dl strösocker 4 dl ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 ½ tsk vaniljsocker 8 msk kakao 2 krm salt 2 dl rapsolja Vispa socker och ägg luftigt. Blanda de övriga torra ingredienserna och häll i. Rör i oljan och häll i en form. Grädda i 175 grader i ca 15 min (beroende på hur kladdig du vill ha den). Glasy: 100 g ljus choklad 1½ msk rapsolja Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med oljan. Värm tills att chokladen smält. Häll glasyren över den färdiga kakan. Hyvla vit choklad över och strö över minimarsmallows. Den går lika bra att äta dagen efter då glasyren har stelnat.