Kladdiga brownies med jordnötter

Härligt kladdiga brownies med hackade jordnötter på toppen. Dessa blev väldigt kladdiga - ungefär som kladdkaka. Vill man ha brownies som är något fastare kan man låta dem stå i ugnen en liten stund till. Det gäller alltså att passa kakan. Ta ut den lite då och då, testa med provsticka eller skaka försiktigt på formen för att se hur lös kakan är. Dessa brownies är gjorda på rapsolja. De är alltså helt fria från mjölk och laktos. Jag använde mig av två formar med måtten 18x30 cm men receptet går också bra till en långpanna med måtten 30x40 cm 8 ägg8 dl strösocker3½ dl kakao 3 tsk vaniljsocker1 tsk salt6 dl vetemjöl1 tsk bakpulver5 dl rapsoljaJordnötter att strö på Rör ihop ägg och socker i en bunke.Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och bakpulver.Tillsätt även rapsoljan och rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna ca 30x40 cm (eller som jag gjorde - i två formar med måtten 18x30 cm).Hacka jordnötterna och strö över smeten. Grädda kakan i 175 grader ca 18 minuter. Tiden i ugnen beror på hur just din ugn fungerar och på hur kladdig du vill ha kakan. Därför rekommenderar jag att titta till kakan lite då och då. Dessa brownies är perfekta att baka i förväg. Låt dem stå kallt i några timmar eller över natten så blir dem till och med extra goda!