Kanelbullensdag ♥
Just nu sitter vi på tåget upp till Stockholm och firar kanelbullensdag genom att äta kanelbullar som jag bakade i veckan. Recept till ca 50 st (ifall du gör dem stora som jag gjorde blir det inte lika många): 50 gram jäst 5 dl mjölk (fingervarm)200 gram smör1/2 dl strösocker1 tsk saltca 15 dl vetemjöl smör socker kanel ev. ägg & pärlsocker Smula jästen i en bunke och häll den fingervarma mjölken över. Tillsätt smöret, saltet och sockret när jästen har löst sig. Tillsätt mjölet och knåda ihop degen. Låt jäsa ca 20 min. Kavla ut degen och bre smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop, skär och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min (eller så kan man jäsa allt på en gång vid första jäsningen). Pensla bullarna med ägg och strö pärlsocker över. Grädda på 225 grader 5-10 min. Imorgon är det dags för kladdkakeracet!