Kalljästa bullar till frukost

  Det är väldigt gott med nybakade frallor till frukost! Här är ett bra recept på bullar som man gör kvällen innan och sedan sätter in i ugnen på morgonen.   Recept: 10 gram jäst 3 dl kallt vatten 6-7 dl vetemjöl 1 tsk salt ev olivolja till pensling. Solrosfrön Flingsalt   Rör ut jästen med kallt vatten. Häll i salt och mjöl och arbeta ihop degen Dela i så många bullar man vill ha. (vi brukar göra ca 8) Lägg dem på en liten plåt eller i en form och lägg på plastfolie och sätt in i kylskåp över natten.   På morgonen: Ta ut bullarna från kylskåpet Sätt på ugnen på 275 grader Pensla bullarna med vatten eller olivolja och häll på flingsalt och solrosfrön.Sätt sedan in bullarna och sänk värmen till 225 grader Grädda ca 7- 10 minuter eller tills de fått lite färg och är genombakade.     De är väldigt gott att äta tillsammans med ost och marmelad. Recept på hemgjord päronmarmelad finns här