Kärleksmums
Förra veckan fick jag äntligen sommarlov och den här veckan har jag börjat sommarjobba. De kommande två veckorna ska jag jobba på ett dagis här i byn vilket ska bli kul!Dessa vanliga men ack så goda kärleksmums bjöd jag på i helgen. Mjuka chokladrutor med mockaglasyr toppade med kokos. 150 gram smör2 ägg3 dl socker4½ dl vetemjöl1 msk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 msk kakao1½ dl mjölkGlasyr75 gram smör2 msk kakao3½ dl florsocker1½ tsk vaniljsockerca 2 msk starkt kallt kaffeKokos till garneringKakaSmält smöret.Vispa ägg och socker fluffigt.Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret och mjölken.Häll smeten i en långpanna ca 30x40 cm och grädda i 175 grader ca 15 minuter.GlasyrSmält smöret i en kastrull och rör därefter ner de andra ingredienserna. Bred glasyren på den färdiga kakan, strö på kokos och låt stelna. Vill man få tjockare rutor kan man använda en mindre form. Kärleksmums är goda varma som kalla. De går alltså lika bra att äta nygräddade redan innan glasyren hunnit stelna.