Jordgubbsmoussetårta

I förra veckan bakade och bjöd jag på denna goda tårta. Den består av mandelmassbotten och jordgubbsmousse.Recept till bottnen:3 ägg300 gram mandelmassa Jordgubbsmousse:5 gelatinbladca 600 gram jordgubbar (jag använde frysta)½ dl vatten2 dl florsocker3 äggulor5 dl vispgräddeRiv mandelmassan, knäck i äggen och rör till en smet.Häll i en springform (24 ca i diameter) och grädda ca 10-15 minuter. Låt svalna.Lägg gelatinblad i blöt.Koka upp jordgubbarna med vatten och låt dem koka sönder en aning. Man kan också mosa med en gaffel eller slev.Ta bort från plattan och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de smälter och låt svalna.Vispa florsocker och ägg luftigt i en bunke.Vispa grädden löst i en annan bunke.Rör ihop de den kalla jordgubbssmeten med äggvispet och grädden. Rör till en jämn mousse och häll över mandelbottnen.Nu kan du antingen låta moussen stelna genom att stå kallt ca 4 timmar eller frysa den. Om du fryser den, ta upp och låt tina ca 2 timmar innan servering. Bottnen blir mjuk med smak av mandelmassa medan moussen blir fluffig och smakar lent av jordgubbar.