Home Made chokladkakor
När jag var med i kladdkakeracet (bilder HÄR) på chokladfestivalen köpte jag en kakstämpel på Leilas General Store (som fanns på Hem och Villamässan). På stämpeln står det "Home Made". Jag testade den nu på lovet och stämplade kakorna efter att de hade gräddats. Recept: 100 g choklad 50 g smör 1½ dl strösocker 1 dl farinsocker 2 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 ägg Smält chokladen. Rör smör, strösocker och farinsocker pösigt. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smöret. Häll i äggen och den smälta chokladen. Rulla bollar, lägg på en plåt och platta ut. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Stämpla genast kakorna när de är färdiggräddade. Jag älskar dessa kakorna eftersom de blir sådär härligt krispiga utanpå och krämigt goda inuti. Dessa är dessutom med havregryn i.