Hallonmoussetårta med chokladbotten ♥
Chokladig kladdkaka, chokladganache och hallonmousse. Jag älskar mousse, hallon och choklad. Denna tårtan blev bara så god. Enligt mig, men var även väldigt uppskattad av gästerna på kalaset! Chokladkaka Denna chokladkaka har jag både bakat bloggat om många gånger. Den finns nästan alltid med på dessertbordet när någon fyller år. Samtidigt som den är väldigt god och dessutom väldigt enkel att baka är den mäktig så den räcker till många. 200 gram smör 200 gram choklad (jag tog hälften ljus och hälften mörk) 4 ägg 2 dl strösocker ½ dl vetemjöl Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på spisen. Rör i äggen. Tillsätt sockret och rör även ner mjölet. Häll smeten i en springform och grädda i 175 grader ca 15-20 min. Chokladganache 1½ dl grädde 200 gram choklad Värm grädden i en kastrull på spisen. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i grädden. Rör till en jämn smet och häll över den färdiga kakan. Låt svalna och stelna. Hallonmousse ca 250 gram hallon (jag använde frysta, själplockade) 1-½ dl strösocker 2½ dl vispgrädde 4 stycken gelatinblad Blötlägg geletinbladen minst 5 min. Värm hallonen i en kastrull på spisen. Tillsätt sockret och lägg i geletinbladen. Rör tills att gelatinbladen smält. Låt svalna. Vispa upp grädden. Rör i hallonblandningen och häll över moussen över chokladtårtan med ganache. Låt moussen stelna och servera!