Chokladbakelse
I förra veckan fyllde min lillebror år. På kvällen firade vi honom med något av det bästa han nog vet - kladdkakemuffins. Den här gången som en bakelse med nutellagrädde, nutella år också något han tycker väldigt mycket om. Receptet är samma som jag kör med nästan varje gång, så det sitter minst sagt i ryggmärgen! Jag använde större formar och fick ut ca 6 st på en sats. Kladdkakemuffins: 2 ägg 2 dl socker 2 dl mjöl 4 msk kakao 1½ tsk vaniljsocker ½ tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl rapsolja Vispa ägg och socker. Blanda övriga ingredienser förutom oljan och häll ner i äggvispet. Tillsätt oljan och rör smeten slät. Fördela i muffinsformar och grädda ca 8 min i 175 grader. Jag vispade lätt upp grädde och rörde ner några matskeder nutella (smaka dig fram eller gå på hur färgen ser ut). Sedan spritsade jag den över de upp-och nervända, extra stora, muffinsarna och vips så hade vi födelsedagsbakelser för choklad och nutellaälskare! Idag gick vi till skolan när det snöade och trots att jag längtar till våren och trots att man fick en massa blöta snöflingor i ansiktet, så tyckte jag det var rätt mysigt. Det var inte heller alls lika kallt, inte den där bitade kylan, som det har varit innan. Så lite snö får det gärna vara men helst varken slask eller meterstora högar av den. Som det var i morse var rätt så prefekt. Bilder från en kall vinterdag då solen tittade fram.