Arlas kladdkaka med Färskost och Polly ♥
Nu har jag också testat den nya kladdkakan med Arlas nya färskost! Jag ändrade dock på lite när jag gjorde den t. ex så minskade jag på sockret, som jag brukar göra. Den blev jättegod med massa olika smaker i. Här kommer receptet så som jag gjorde det: 150 gram smör 200 choklad (jag tog 100g ljus & 100g mörk) 100 gram cashewnötter 3 ägg 200 gram arla färskost naturell (1 pkt) 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 100 gram Polly Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen. Låt det smälta under omrörning och ställ åt sidan. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop socker och äggvitan med de andra äggen. Vispa ner chokladen. Vänd ner nötterna, mjölet och ungefär hälften och Pollisarna. Häll smeten i en form och bred över och ner färskosten med en gaffel så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av Pollisarna och grädda i 175 grader ca 30 min (den ska vara lite kladdig i mitten). Låt gärna kakan kallna och servera med grädde eller glass. Riktigt segt och gott med Polly. Det fina glasfatet köpte vi för 60 kr på second hand. Pengarna gick bl.a till en fritidsgård i Ukraina dit barn som har det svårt hemma kommer för att äta och vara en stund. Personligen tycker jag att den blev godare kall. Den var också lika god dagen efter.