Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

  IngredienserPortioner: 41 tsk kryddpepparkorn4 skivor fläskkarré (à ca 125 g)1 tsk salt3 msk olja1 gul lökca 650 g vitkål1/2 - 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)1 msk finriven färsk ingefära4 msk japansk soja2 msk ljus sirap3 msk vatten1 dl salta cashewnötter1 kruka koriander Så här gör duKrydda fläskkarrén med kryddpeppar och salt. Stek köttet i 1 msk av oljan (för 4 portioner) i en stor stekpanna 3–4 minuter per sida. Låt köttet vila.Skala och finhacka löken. Skär bort den hårda mittstocken på kålen. Skär kålen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Stek lök och kål i resterande olja i en stekpanna/wok ca 5 minuter, tills det är glansigt med lite färg.Tillsätt chili (spara lite till garnering) och ingefära. Häll på soja, sirap och vatten. Låt koka 1 minut.Hacka nötterna och hälften av koriandern grovt och vänd ner i kålen.Fördela kålen på tallrikar. Skär köttet i sneda remsor och lägg ovanpå kålen.Garnera med finhackad chili och koriander. Servera gärna med ris.

Föregående inlägg

Teriyakilax med wasabisoja

Nästa inlägg

Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp

Till bloggens startsida

Minarecept