Saftiga köttbullar, ris och egenkomponerad "brunsås"
Jag tänkte dela med mig av ett riktigt gott recept på hemmagjorda köttbullar med egenkomponerad brunsås, som är ruskigt gott både till vardags och till fest ;)Köttbullar:500-750g nötfärs1 ägg1msk senap0,5dl mjölk0,5dl gräddekryddor efter smak jag använde: Muskot, lökpulver, vitpeppar, svartpeppar och salt Gör såhär:1. lägg alla ingredienser i en skål2. mosa samman med en gaffel eller med händerna ordentligt så allt blandas. 3. rulla och stek tillsammans med smör och olja på medelhög värme, dela på den största köttbullen för att se om dom är färdiga.Sås:2,5dl gräddeCa 2msk soya 1 köttbuljongs tärning 2msk smörkrydda lite efter smak, jag använder allroundkrydda till min sås. Gör såhär:1. häll alla ingredienser i en kastrull2. koka upp under omrörning och smaka av. 1. Lägg alla ingredienser i en skål2. blanda samman väl med gaffel eller med händerna 3. Rulla köttbullarna och stek tillsammans med olja och smör på medelhög värme. Sås 1. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull 2. Koka upp under omrörning och smaka av med kryddor.Servera tillsammans med köttbullar, ris eller potatis och nån god blandsallad till :)Låt det väl smaka.