Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Mannagrynsgröt till frukost, mellis och efterrätt ;)

Vilken fantastisk start det blir på dagen om man får äta någonting som både smakar gott och är mättande :) sen kanske alternativet inte är det nyttigaste men vad gör det ;). samma frukost går även att göra om till en efterrätt eller varför inte en mellis, receptet hittade jag på mannagrynspaketet och valde att ta bort saften för en "nyttigare" frukost :) Recept:3 dl vatten0,5 dl mannagryn1dl färska eller frysta bärGör såhär:1. koka upp vatten i en kastrull2. Tillsätt mannagrynen och bären 3. Låt koka i ca 4 min på svag värme4. Häll över i en skål och blanda med bakmaskinen eller en elvisp tills det blir ljust och lite fluffigt5. Servera ljummen eller kylskåpskall som den är, med bara frukt alternativt med bär och mjölkVill du göra om den till en efterrätt byt ut 0,5 dl vatten mot 0,5 dl saft (använd gärna saft av samma bär som du tillsätter)1. koka upp saft och vatten i en kastrull2. tillsätt mannagryn och bär3. låt koka i ca 4min på svag värme4. Häll över i en skål och blanda precis som frukosten ovan med elvisp eller bakmaskin5. häll i portionsglas och ställ kallt6. Servera med frukt eller bär  När alla ingredienser är i, koka på svag värme i ca 4min Servera som den är med bara bär alternativt bär och mjölk Servera din efterrätt i portionsformar tillsammans med bär eller frukt efter smak :)

Föregående inlägg

Ljuvliga saffrans munkar med socker

Nästa inlägg

Budapestbakelse med smak av pepparkaka

Till bloggens startsida

MillbergsVardag