Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Lyxiga Raffaello

Dessa godbitar kommer försvinna i ett nafs här hemma, nästan så jag måste gömma några för att spara till jul ;) det tar lite tid att göra dessa men det är ABSOLUT värt väntan och dessutom blir det mycket billigare att göra hemma än att köpa 😍 Recept Det blir ca 30-40stycken beroende de på storlek 100 g kondenserad mjölk (sötad) 100 g osaltat smör 100 g kokos 100 g philadelphia  (naturell mjukost) 30 g ljus sirap  40 st hela mandlar (jag hade hasselnötter) 50 g rice krisp 300 g vit choklad 200 g kokos Gör såhär: 1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den  kondenserad e mjölken  2. Medan  den svalnar lite, blanda philadelphia osten med sirapen till en slät smet 3. Tillsätt  kokos  i Smör blandningen och rör ner det i skålen med sirap och ost 4. Rör ordentligt och ställ sedan smeten i kylskåp i ett par timmar  (alternativt ca 30-40min i frysen)  5. Ta upp lite smet och rulla in en mandel alternativt   hasselnöt i mitten  på varje boll (tänk på att inte göra dom för stora) 6. Krossar rice krisp och rulla bollarna  i innan du lägger dessa på ett fat och ställer kallt i ca 30min 7. Smält den vita chokladen över ett vattenbad 8. Doppa i  chokladen och rulla sedan direkt i kokos 9. Ställ kallt i kylen  i ca 1 timme sen är de färdiga att avnjutas 😍

Föregående inlägg

Trillingnöt med pepparkakas choklad

Nästa inlägg

Julig vit ischoklad

Till bloggens startsida

MillbergsVardag