Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Blåbärsmousse tårta med brownie botten

När man har kalas blir det ofta rätt mycket tårta att äta så jag kände att jag  jag vill ha nått alternativ som är snabt och enkelt :) Recept: Botten 150 g mörk choklad 100g smör 2½ dl strösocker 2 ägg 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2½ dl vetemjöl Blåbärsmousse: 6 gelatinblad 250g  blåbärs &    päronsylt  (egengjord) alternativt 250g blåbär som mosas till en pure. 3 äggulor 1 dl florsocker 2dl gräddfil  3dl vispgrädde Sylten kan göras med fördel dagen innan men går att göra samma dag :) Sylt: 150g päron   150g  blåbär 4dl vatten att koka  i 3-4dl sylt socker  1/2 kryddmått päronessens  Gör såhär:  1. Koka upp bären och päronen i vattnet, man ska koka ganska länge för päronen ska bli riktigt mjuka . 2. Mixa fruktblandningen när frukten är mjuk till en krämig konsistens  3. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt sylt socker! Det ska bli en kletig konsistens:)  tillsätt också päronessens (om du vill det är en smaksak ) Botten  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. 3. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. 4. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet.  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i formen. 6. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.  7. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären.  8.Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen. Vispa grädden och vänd ner i smeten.  9. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim. Ta kakan ur formen och garnera.  Smaklig måltid och tack för  inspo Arla 👌😍

Föregående inlägg

Födelsedagstårta med blåbärsmousse och vaniljkräm

Nästa inlägg

Ost fyllda smördegsbröd med persilje och vitlökssmör

Till bloggens startsida

MillbergsVardag