Sötpotatisgryta med kikärtor och aubergine

Hello friends and family! Ännu en dag i paradiset(Lund). Jag verkar helt klart ha vaknat på rätt sida eller kan det vara så att min lilla spontanshopping igårkväll kan påverka? Dunno, who cares! Hur mår ni?Jag fick en fin fin kommentar av kära Pica häromdagen om inte jag kunde lägga alla recept jag lagar i en egen kategori. Er önskan är min lag. Därför tänkte jag kickstarta denna lillördag med en gryta som jag lagade i måndagskväll. Jag kokade en gryta med krossade tomater som bas, vitlök(gotta löve vitloek), sedan hällde jag i aubergine, sötpotatis(hade kokat den innan), kikärtor(mitt bästa just nu), och kryddade med gurkmeja och spiskummin(ger en indisk smak), kanel och kardemumma, salt och peber(peppar heh).  Sedan stekte jag svartkål och blandade med spenat på en tallrik. Och hällde grytan över och toppade kalaset med turkisk yoghurt. Nu har jag detta som matlåda hela veckan och man kan kombinera det massor! Ha ost på? Ha ett stekt ägg över? Ha ris eller kanske quinoa till? Ha i en wrap? Där har ni! Ligger nu under kategorin "recept"!  Puss på er!