NUTELLADAGEN 2017

Gooodmorgon allihopa!  Idag är både morgonen och faktiskt dagen i sig extra god för mig, för om ni inte visste det så är det Nutelladagen Idag!!! Detta skulle jag på riktigt räkna som min andra födelsedag på året. Den är på något sätt helig och jag vill göra allt i jag kan för att se till att den ska bli så bra som möjligt.  Jag ställde mig därför och bakade en massa gott för idag. Det första jag gjorde kallas Nutellagrottor och till det behöver du: 4 1/2 dl vetemjöl1 dl socker1tsk bakpulver1tsk vaniljsocker200g smörNutella och lite jordnötssmör om man vill Sätt på ugnen på 200 grader (inte varmluft) Blanda alla torra ingredienser först, och ha sedan ner smöret som bör vara rumstempererat. Arbeta degen ordentligt. Ställ ut muffinsformar på en plåt och forma sedan degen till små bollar som läggs i formarna. Ett tips är att redan innan du sätter in den i ugnen, trycka ner den lite grann med en sked, så att de verkligen breder ut sig sen.Grädda i 10-15 min, tills de fått lite färg. Ta ut plåten och tryck med en sked/kopp i mitten at kakorna, så att det blir en liten grop. Låt dem svalna lite och klicka sedan i Nutella (och jordnötssmör). Det andra baket jag gjorde är något jag gjort förut och som jag älskar, men med Nutella som en spetsad detalj i mitten. Jag gjorde Chocolate Chip Cookies med Nutella-fyllning! Till det behövs:  125 g smör1,2 dl brun/farinsocker1,2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 ägg3 dl vetemjöl1tsk bakpulver0,5 tsk salt2,5 dl mörka chokladknappar Sätt på ugnen på 160 grader. Blanda rumstempererat smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Jag tycker det är lättast att arbeta med händerna. Blanda sedan mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Ha sedan ner det och chokladknappar i äggsmeten. Här behöver man verkligen blanda med händerna. Ställ sedan degen i kylen i ca 30 min, kakorna bakas ut bäst då. När degen stått till sig kan du ta fram den, ta en bit, platta till den och lägg en klick Nutella i mitten och forma små bollar (ca 3 cm i diameter) Lägger bollarna på en plåt med bakplåtspapper på. Se till att ha bra med utrymme på plåten då de breder ut sig en del. Baka dem i 15-18 min och låt dem sedan svalna när du tagit ut plåten. Är faktiskt sjukt nöjd med båda kakorna och de blev riktigt goda. Så nu tycker jag att ni på ett eller annat sätt firar denna dag ordentligt!