Your "weekly health chef delight - Manu D. Paradiso - Part 2
Qinoua med pak choi, zucchini & champinjon sås Jag tänkte att jag skulle köpa lite zucchini och champinjoner, men då såg jag även pak choi. Jag tänkte att det skulle vara en fräsch asiatisk addering till tallriken. För champinjonerna använder jag oftast persilja (italiensk stil) men jag hade redan öst i sikte. (För 2 personer) 2 koppar quinoa För pak choi-zucchini rätten: 2 stycken pak choi 1 eller 2 långa zucchinis ½ lök 1 liten rot ingefära1 liten rot gurkmeja Olja (jag använde kokosnöts olja) Quinoa Haka löken och riv ingefära samt gurkmeja, lägg de i en stekpanna med olja. Rör om och stek ett tag. Haka zucchinisen och pak choi:en och lägg det i stekpannan. Addera salt, rör om och fortsätt att steka det under ett lock tills alla ingredienser är tillagade. För champinjon rätten: En liten låda av champinjoner Färsk koriander 1-3 vitlöksklyftor Olja (Jag använde extra virgin olja) Finhacka vitlöken och koriandern. Stek sedan vitlöken och hälften av koriandern i en stekpanna med olja. Hacka champinjonerna och lägg dem i stekpannan. Addera salt och rör om och stek, och låt det vara under ett lock. När champinjonerna är tillagade (ungefär kring 15 minuter) lägg till resten av koriandern.Dekoration (för en tallrik):Jag fyllde en skål med quinoan och vände den sedan upp och ner över tallriken för att ge en rund form. Jag använde 2 tjocka skivor zucchini och stekte dem på olja på båda sidor och rullade dem runt Quinoa-kupolen. Ovanpå lade jag tre svamphattar som jag stekte före i olja på båda sidor. En liten gren av koriander som fick stå på toppen omgiven av vissa rostade frön var den sista dekorationen. Sedan placerade jag de två andra rörorna i varsin skål bredvid. Hoppas det smakar! ENGLISH Quinoa with bok choy, zucchini and mushrooms sauces I thought to buy some zucchini and mushrooms, then I saw bok-choys. I though it would be a fresh Asian add to the plate. For the mushrooms I usually use parsley (Italian style) but I was already on the East direction. (for 2 people) 2 cups of quinoaFor the bok choy-zucchini side:2 bok choy1 or 2 long zucchini½ onion1 small ginger root1 small turmeric rootoil (I used coconut oil) Quinoa Chop the onion and grate the ginger and turmeric roots, then put them on a pan with oil. Stir and fry for some time. Chop the zucchinis and the bok-choys and add to the pan. Add salt, stir and keep on frying covering with a lid until all ingredients are cooked. For the mushroom side:1 small box of button mushroomsfresh coriander2-3 garlic clovesoil (I used extra virgin olive oil) Chop the garlic and the coriander very fine. Add all the garlic and half of the coriander in a pan with the oil and fry. Chop the mushrooms and put in the pan. Add salt stir and fry covering with a lid. When the mushrooms are cooked (about 15 minutes) add the rest of the coriander. Decoration (for 1 plate):I put the quinoa on a bowl, then flipped it in the plate, to give a round shape. I use 2 thick slices of zucchini and fried them on oil on both sides, then rolled them around the basement of the quinoa dome. On top of it I put three mushroom hats which I fried before on oil on both sides. A small branch of coriander standing on the top surrounded by some roasted seeds was the final touch.