Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
  • Arkiv

Langos och skorstenskaka

Idag besökte vi House of Terror, som är ett museum till minne av offren från 2:a världskriget och Sovjettiden. Byggnaden var nazisternas och kommunisternas högkvarter och det pågick otrevligheter nere i fängelsehålorna, kan jag berätta... Det var förbjudet att fota inomhus så ni får en bild på utsidan istället. När solen lyser igenom de utskurna bokstäverna bildas ordet TERROR på väggen. Efter den 2,2 km långa promenixen dit + 1h 30min strosande inne på muséet var det lunchdags. Idag valde jag langos, till Patriks förskräckelse. Vi googlade fram första bästa langosställe och satte kurs mot Király utci 7. Jag gick in på det lilla haket, beställde en langos med creme fraiche, riven ost och skinka. Langos är alltså tjockt, friterat bröd som vi i norden associerar med festivaler. Hemma är det också alltid räkor på men här fanns inte ens skaldjur som alternativ. Efter att en dum tjej tagit min langos (hon hävdade att hon beställt före mig, jo pyttsan) och snäll som jag var, gav jag med mig. När jag frågade personalen om hon var före mig så sa de nä, att den var nog min. Men då var tjejen långt borta redan och de fick fritera en ny åt mig. Så tyvärr blev det ingen gemensam lunch med Patrik eftersom han kilat över till andra sidan gatan och köpt pizza och hann äta upp den innan jag fick min langos... Men det var värt väntan! Jättegod "ungersk pizza" i all sin enkelhet. Med flott som dryper, salt skinka och fräsch creme fraiche så "gifter sig smakerna" som allas vår Ernst skulle ha sagt. Man blev riktigt mätt och nöjd för bara 900 forint (2,80 €). Plats: Langosh Gozsdu Betyg: 4 av 5 båtar  Sista middagen i Budapest blev tyvärr inte lika bra. Vi valde en restaurang i centrum, Doppio, där inkastaren pratade på hur länge som helst om varför vi borde äta där. Jag såg att det panns pasta frutti di mare på menyn, d.v.s. en av mina favoriter: skaldjurspasta. Det var avgörande för mig. Tyvärr hade kocken valt att inte ha sås på sin pasta. "Ingen sås på pasta?!" tänker ni. Ja, gott folk, det är sant. Det syns hur torr den är va? Det vara bara pasta, parmesan och skaldjur som var oidentifierbara. Hade det bara varit en god sås och lite mindre sönderhackade skaldjur hade det varit en god rätt, för smaken var okej ändå. Patrik var sugen på kött efter all annorlunda mat de senaste dagarna, så det blev en ungersk blandtallrik: stekt kyckling med två sorters korvar, senap och pommes. Och sallad! Det är extremt sällsynt att få sallad här, har vi märkt! Eller bara grönsaker överlag.Korven var okej och kycklingen hade mycket kryddning och smak. Men det här stället på Hariz köz 1 var ingen höjdare. Plats: DoppioBåtar: 2 av 5 Så efter middagen var vi tvugna att leta upp efterrätt för att få en bra smak i munnen. Vilken tur att det fanns ett stånd som sålde chimney cakes på vägen tillbaka! Chimney cakes är en deg med socker på, som man grillar över kol. Sen smetar de i fyllning på insidan av röret, t.ex. choklad, vanilj-eller karamellkräm. Vi tog nutella. Supergod! Chimney caken avnjöts på bästa sätt: i hotellsängen, i underkläder tillsammans med min bättre hälft. Finns ingen restaurang i världen som kan slå det.Plats: hotellsängenBetyg: 5 av 5 båtar

Nästa inlägg

Hummus och hårdrock

Till bloggens startsida

Min blogg