Nyttiga wraps/tacobröd
Googlade runt och hittade ett recept på eget wraps/tacobröd man kunde göra. Dock innehöll det receptet både vanligt mjöl, smör och socker. Så jag experimenterade lite och testade göra en nyttigare variant av brödet. Blev väldigt lyckat måste jag säga.Blir ca. 12 st & här är receptet på det:- 7,5 dl grahamsmjöl- 1 tsk salt- 1 tsk bakpulver1 msk kokosfett/olja (smält)- 2 dl vatten1. Började med att blanda dom torra ingredienserna, alltså mjöl, salt & bakpulver i en bunke.2. Om ni, som jag, har hårt ekologiskt kokosfett, kan ni smält de i mikron i ca. 30 sek - 1 min. Tillsätt sedan de till dom torra ingredienserna. Ha sedan i vatten, men bara så pass mycket att du får en fast deg.3. Sedan ska du upp med degen på en mjölad bänk och dela den i 12 lika stora delar. (Lättaste är om man gör som med en bulldeg. Knåda och rulla degen till en lång längd. Skär sedan 12 lika stora delar och rulla dom sedan till små bollar.)4. Platta sen ut varje boll och kavla dom till en tunn rund platta. (Se till att ha dom täckta både innan och efter stekningen så dom inte blir torra).5. Värm sedan en stekpanna och grädda varje "platta" i den. Den ska vara torr och räcker med att steka ca. 1/2 min på varje sida.Lägg ovanpå varandra på en tallrik och täck dom med aluminiumfolie. Sedan är det bara att hugga in!:)Går snabbt att göra och blir så pass många att man kan frysa in. Jag delade upp mina 2 & 2 i påsar och fryste dom så. Då behöver man inte Tina alla varje gång man vill ha en:)Och receptet på tacosen (bild 1) hittar ni under kategorin "Nyttig middag".