Det här är livet
Jag har flera gånger fått frågan om att tipsa er om vad man bör ha på sin charkbricka, så när jag i lördags fick möjligheten att bjuda min familj på charkisar så tänkte jag på er. Här kommer helt enkelt mitt livs bästa charkbricka! Hela kalaset gick på lite drygt 500 kronor och vi var fyra personer, så det är ju en något dyrare middag. Däremot är det ju betydligt billigare än att äta ute och detta kan man göra såå mycket mysigare. Värt att komma ihåg är också att alla butiker inte har exakt samma utbud, ni kommer förmodligen aldrig kunna få tag på exakt samma grejer som mig ifall ni inte handlar på mitt jobb. Ni kan isåfall fråga personalen där ni handlar om de vet något som liknar det ni söker, eller utgå från deras egna rekommendationer. Here it goes!Detta hade jag på min charkbricka:- Serranoskinka. En spansk, lufttorkad skinka som ofta är lite fastare i konsistensen än exempelvis Prosciutton som är från Italien. - Pata Negra-skinka. Även denna är spansk, men betydligt dyrare. Hos oss ligger den på 100 kr/hg så man köper oftast bara några skivor, men wow vad god den är. Köttet är väldigt mörkt och grisarna föds upp på enbart ekollon, så skinkan får en lite nötig smak. - Pepparchorizo. En kryddig chorizokorv som rullats i en pepparblandning. - Salami Amore. En ganska mild salami som har mozzarellabitar inuti och soltorkade tomater och basilika på toppen. - Tryffelsalami. En självklarhet på alla mian charkbrickor! Det är dock en ganska speciell smak, antingen så älskar man den eller så hatar man den. Smaka innan ni köper!- Magnifico. Vi säljer denna i två varianter, den vanliga och den med chili där den sistnämnda är min favorit. Däremot vill jag ha någon "vanlig" salami på min charkbricka, så köpte båda. Den här korven är väldigt smal och passar därför väldigt bra att ha på pizza, den blir liksom inte så flottig. - Manchego. En spansk ost gjord på färmjölk som funkar jättebra till skinkorna.- Brie med örter. Jag tycker ofta att helt vanlig brie lätt kan bli lite mesig, den här blir lite roligare. Den har i mitten ett lager av en färskostliknande gegga som helt enkelt är smaksatt med örter!- Seriously strong cheddar. Den här osten är verkligen inte så stark som den låter, utan faktiskt väldigt god. - Primadonna Röd. Mina favorit ost! Den är ganska lagrad och svår att skära i helt jämna kuber, men blir ändå inte varken besk eller sur som lagrade ostar lätt kan bli. Tillbehör: - Surdegsbröd från Gateau- Aioli- Oliver- Melonsallad, recept hittar ni HÄR. Den passar såå bra till skinkorna!- En tomat- och mozzarellasallad med pesto. Jag använda cocktaltomater och små mozzarellabollar som jag sedan bara blandade med pesto. Smaklig måltid!