Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Lax "och grönt"-paj med fetaost

Nu när Josefin visat sina paj-kunskaper kände jag att jag får göra mitt bästa med, dock är det här receptet lite för enkelt för att jag skall kunna skryta om det... Men så länge det smakar gott så är jag nöjd, detta är ju trots allt bara första inlägget (för min del, Josefin har tagit startspurten minsann). Jag älskar när pajer är riktigt fyllda, varav jag har tryckt ned lite allt möjligt i den här pajen. Även jag gillar lite nyttigare pajdeg som inte enbart smakar smör, så här får ni en ytterligare, men annorlunda, variant av pajdeg: (Detta recept är för 4 personer) Ingredienser: (Pajdegen) 250 g keso, 4% (Blir ca 2,5 dl) 3 dl mandelmjöl (Krävs aningen mer vid val av annat mjöl)1 ägg(Fyllningen) 200 g spenat (Jag använder hackad)200 g broccoli 1-2 paket fetaost 250 g lax2 skivade champinjonerCitronpepparÖrtsalt(Äggstanningen) 3 ägg2 dl mjölk, 3 %1 dl matlagningsgrädde, 15 % 1 dl riven ostSaltPepparÖrtsaltDillGör såhär: Blanda ihop keso, mandelmjöl och ägg till en jämn smet, tryck ut i en pajform och låt stå i kylen ca 10 minuter (Gärna längre) Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajdegen i 10 minuter Skär laxen i små kuber och krydda med citronpeppar. Stek laxbitarna så att de får en fin färg, de skall ej vara genomstekta Tina spenat och broccoli så att större delen vätska försvinner (Gör att pajen inte blir vattnig) Blanda äggstanningen och smaka av med kryddorna Blanda spenaten med örtsalt och fördela jämt i pajskalet Fördela laxbitarna, broccolin och champinjonerna jämt på spenaten och smula över fetaosten Täck till sist pajen med äggstanningen Låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter, eller längre om äggstanningen fortfarande är lös Bra att veta: Mandelmjöl kan smaka något sötare än vanligt mjöl, vilket kanske inte passar alla i en matpaj. Jag tycker om det, men det går minst lika bra med vanligt vetemjöl eller grahamsmjöl. Glöm då inte att tillsätta lite extra mjöl i degen.  På detta sätt får man en fyllig paj som jag har svårt att tröttna på! //Nathalie

Föregående inlägg

Hälsosammare morotskaka

Nästa inlägg

Falsk fläskfilé

Till bloggens startsida

Mat helt enkelt