Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Mat helt enkelt
  • Mat helt enkelt
  • Kategorier
    • Kyckling
    • Fisk & Skaldjur
    • Kött
    • Bröd
    • Vegetariskt
    • Efterätter
    • Kakor
    • Sockerfritt
    • Sockerfullt
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Krämig broccolisoppa

Även om denna soppa inte är världens vackraste, varken på bild eller i verkligheten, är den väldigt god. Jag är mer för krämiga soppor, och är inte särskilt förtjust i vanlig grönsakssoppa med bitar i. En slät och mixad soppa gör att alla smaker finns på varje sked, vilket jag tycker är allra godast. Denna gång blev det en broccolisoppa, men vill man kan man byta ut broccolin mot alla möjliga grönsaker istället, t.ex. sötpotatis eller blomkål. Det går att variera i en evighet!          Till 4-5 portioner Ingredienser: 600g broccoli 2 tärningar grönsaksbuljong Vatten 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 2 tsk sambal oelek 1,5-2dl grädde (beroende på hur krämig du vill ha soppan) 1 msk citronjuice Salt och peppar Olivolja Gör så här: Hacka vitlök och schalottenlök. Koka upp tillräckligt med vatten för att täcka broccolin. Lägg i buljongtärningarna, broccolin och lökhacket. Koka tills broccolin är mjuk. Häll eventuellt av lite vatten om det känns som att det är för mycket, men som sagt beror det på hur lös/tjock soppa du vill ha. (Jag häller hellre av lite för mycket vatten och tillsätter isåfall lite mer grädde för att få den fylligare.) Tillsätt sedan sambal oelek, grädde och citronsaften. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt lite mer grädde om du vill späda soppan. Servera med ett stänk god olivolja överst. // Josefin

Föregående inlägg

Fiskrullader med fetaost och spenat

Nästa inlägg

Världens bästa kräftstjärtspasta

Till bloggens startsida

Mat helt enkelt