



Falsk fläskfilé
En riktig klassiker, men fortfarande lika god. Har även testat att göra med bara nötfärs, så att det blir en variant av falsk oxfilé, och det funkar lika bra det med. Alltså är det inte vilken sorts köttfärs man använder som avgör reslutatet, utan det är själva metoden som ger den köttliknande konsistensen. Gott är det i vilket fall! Detta recept ger två "filéer", vilket ger 4-5 portioner beroende på hur hungrig man är.
Ugn: 175 grader
Ingredienser:
- 800g köttfärs
- 2msk aromat
- 2dl grädde
- 2,5dl crème fraiche
- 2msk kalvfond
- 1msk soya
- salt och peppar
Gör så här:
Blanda köttfärs med aromat och forma till två filéer. Rulla ihop tätt i plastfolie, frys in i minst 2 timmar. Starta ugnen på 175 grader. Ta fram filéern, skär dem i skivor och stek dem sedan i smör. När de fått fin färg så lägg dem i en ugnssäker form. Häll i resten av ingredienserna i stekpannan och låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll över såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis, grönsaker och lingonsylt.
// Josefin