Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Mat helt enkelt
  • Mat helt enkelt
  • Kategorier
    • Kyckling
    • Fisk & Skaldjur
    • Kött
    • Bröd
    • Vegetariskt
    • Efterätter
    • Kakor
    • Sockerfritt
    • Sockerfullt
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Falsk fläskfilé

En riktig klassiker, men fortfarande lika god. Har även testat att göra med bara nötfärs, så att det blir en variant av falsk oxfilé, och det funkar lika bra det med. Alltså är det inte vilken sorts köttfärs man använder som avgör reslutatet, utan det är själva metoden som ger den köttliknande konsistensen. Gott är det i vilket fall! Detta recept ger två "filéer", vilket ger 4-5 portioner beroende på hur hungrig man är.

 

 

Ugn: 175 grader
Ingredienser:

  • 800g köttfärs
  • 2msk aromat
  • 2dl grädde
  • 2,5dl crème fraiche
  • 2msk kalvfond
  • 1msk soya
  • salt och peppar

Gör så här:
Blanda köttfärs med aromat och forma till två filéer. Rulla ihop tätt i plastfolie, frys in i minst 2 timmar. Starta ugnen på 175 grader. Ta fram filéern, skär dem i skivor och stek dem sedan i smör. När de fått fin färg så lägg dem i en ugnssäker form. Häll i resten av ingredienserna i stekpannan och låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll över såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis, grönsaker och lingonsylt.

 

// Josefin

27 juni 2015 kl 08:00
0kommentarer

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Ekosofiethornberg

Falsk fläskfilé

En riktig klassiker, men fortfarande lika god. Har även testat att göra med bara nötfärs, så att det blir en variant av falsk oxfilé, och det funkar lika bra det med. Alltså är det inte vilken sorts köttfärs man använder som avgör reslutatet, utan det är själva metoden som ger den köttliknande konsistensen. Gott är det i vilket fall! Detta recept ger två "filéer", vilket ger 4-5 portioner beroende på hur hungrig man är.     Ugn: 175 graderIngredienser: 800g köttfärs 2msk aromat 2dl grädde 2,5dl crème fraiche 2msk kalvfond 1msk soya salt och peppar Gör så här:Blanda köttfärs med aromat och forma till två filéer. Rulla ihop tätt i plastfolie, frys in i minst 2 timmar. Starta ugnen på 175 grader. Ta fram filéern, skär dem i skivor och stek dem sedan i smör. När de fått fin färg så lägg dem i en ugnssäker form. Häll i resten av ingredienserna i stekpannan och låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll över såsen över köttbitarna och ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis, grönsaker och lingonsylt.   // Josefin

Föregående inlägg

Lax "och grönt"-paj med fetaost

Nästa inlägg

Räkpaj med sparris och chili

Till bloggens startsida

Mat helt enkelt