Chokladbiskvier
Detta recept är taget och inspirerat från Roy Fares. Men oavsett vem som har gjort recpetet till dem så känner jag att dessa biskvier måste delas med av, för de blev de bästa jag någonsin ätit. Och jag gillar inte ens biskvier annars. Till 16 stycken biskvier Ugn: 160 grader Ingredienser: Till tryffeln: 150g 70% choklad 1,5dl vispgrädde 2msk honung 50g rumstemepererat smör Till bottnarna: 125g mandelmassa 0,75dl strösocker 1 äggvita 100g 70% choklad att doppa i Gör så här: Börja med att göra tryffeln, gärna kvällen innan. Hacka choklad och lägg i en skål. Koka upp grädden och honungen och häll över chokladen. Tillsätt smöret i klickar och rör ihop till en slät och blank smet. Låt stå i kylen över natten (eller iallafall minst 2 timmar). Ställ fram den i rumstemepratur i 2 timmar innan den ska spritsas ut. Blanda mandelmassa och socker till en smet. Tillsätt äggvitan och rör väl ihop. Spritsa ut runda bottnar, ca 3cm i diameter, på bakplåtspapper. De kommer inte att smälta ut särskilt mycket, därför kommer de behålla den form de spritsas ut i väl. Ställ in mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Spritsa ut en boll av tryffel på varje botten och ställ in i kylen medan du smälter chokladen. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad och doppa sedan biskvierna i chokladen. Låt stelna. Förvara dem i kylen och konsumera inom 1 vecka. // Josefin