SOPHIES BACONKYCKLING I UGN
Eftersom det var ett bra tag sen jag lagade detta sitter inte receptet som en smäck, men jag ska försöka komma ihåg hur jag gjorde. - Frysta kyckling filéer - Grädde- Kycklingfond- Basilika- Bacon- Örtsalt och peppar- Matfett- OstTillbehör: egengjorda klyftpotatis, bönor, salladBörja med att tina kycklingen och starta ugnen på 200 grader. Genomstek sedan kycklingen i matfett och lägg sedan i kycklingen i en ugnssäker form. Häll i grädde i stekpannan och låt koka ihop. Hur mycket beror på hur många kycklingfiléer. Smaksätt efter egensmak med basilika (ganska mycket), kycklingfond och andra kryddor. Hacka bacon och lägg strimlorna över kyckling filéerna. Häll sedan över blandningen från stekpannan, hyvla ost över och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Potatisen skall skäras i klyftor, kryddas med citronpeppar, peppar och salt. Häll över olja och ställ i ugnen. Rör om några gånger under tiden och låt stå inne i 30-40minuter på ca 220 grader.