RABARBER CHUTNEY

Jag skojar inte när jag säger att det här passar till näst in till allt. Grillad kyckling, fläskfilé, i creme fraiche som sås, i köttgrytan, till lax eller på rostad macka. Jag gav bort en burk till mormor och hon la den till och med på korv med bröd och sa att det var super. Mumsmums!Rekomenderar att göra mindre satser, som den nedan, eftersom dem inte går att förvara hur länge som helst i kylen utan konserveringsmedel. 500g rabarber1 tsk ingefära5 dl socker2 st rödlök1 1/2 msk ättikssprit 24%3/4 dl vatten1 1/2 msk curry2 tsk salt2 tsk chilipeppar/spansk pepparFinhacka lök och skär upp rabarberna i små, fina bitar. Riv ingefäran om du använder färsk. Koka ihop rabarber, lök, ättiksprit och vatten i ca 10 minuter. Tillsätt inte mer vatten eftersom rabarberna kommer smälta. Lägg i de andra ingredienserna och låt koka 30-40 minuter. Rör om under tiden så att sockret inte bränner. Låt svalna innan servering. Förvara i burkar som går att sluta tätt!