PASSIONFRUKTSTÅRTA MED CHOKLADMOUSSE OCH KLADDKAKEBOTTEN

15-20 bitarBotten150g smör3 dl socker1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 ägg 2 dl vetemjölMörk chokladmousse200g mörk choklad2 gelatinblad2 ägg3 dl vispgräddePassionsfruktsmousse1 äggula1/2dl socker1 tsk vaniljsocker125g mascarpone2 msk koncentrerad exotisk juice3 gelatinblad2dl vispgrädde Gelétäcke3 passionsfrukter2 dl utspädd tropisk juice3 gelatinbladGarneringPassionsfruktPhysalisMarabour noblesseBörja med botten. Smält smör i kastrull. Blanda i socker, kakaor, vaniljsocker och salt och rör ner äggen, ett i taget och därefter mjölet. Smöra och mjöla en bakform med löstagbar kant (26cm). Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt bottnen svalna.Smält den mörja chokladen i ett vattenbad. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ner dem i den varma chokladen (Som kommer klumpa sig) och låt de smälta helt. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Låt chokladblandningen svalna till rumstemp. Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i hälften av grädden och vänd sedan ner resterande grädde och vänd med stora, luftiga tag. Kläm fast overheadfilm (eller tjocka plastfickor) i springformen för att förhöja kanterna. (dela pappret på mitten och tejpa ihop tre delar till en långsmal remsa och kläm fast mellan tårtbotten och springformskanten) Fördela moussen över den svala tårtbottnen i ett jämntjockt lager. Ställ in i kylen. Blötlägg gelatinbladen i fem min. Vispa gulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner mascarponen i äggsmeten. Värm juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama gelatinbladen och smält ett i taget i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten. Vänt till sist ner den vispade grädden. Bred ut moussen över chokladmousselagret och ställ in i kylen igen.Blötlägg gelatinblad i 5 min. Späd den koncentrerade juicen något starkare än vad som står på förpackningen (1+3 istället för 1+4). Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktkökttet, rör om. (ta ev bort långa gula trådar). Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen. Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering. Det går bra att göra den några dagar före. Garnera med nobless på sidorna, Physalis i mitten och lite delade passionsfrukter ovan på.